HTML

EGY ŐRÜLT NAPLÓJA (éttermi beszámolók)

A világ legjobb éttermeit látogatva és Budapesten heti 3-4 alkalommal éttermekben étkezve megosztom az érdeklődőkkel tapasztalataimat és a 10 pontos skálán értékelek is.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Comme Chez Soi Budapest Aranykéz utca

2009.01.08. 20:58 3*

Régi kedvenc éttermünk ma csalódást okozott. Nem is kicsit. A lefoglalt kedvenc asztalunknál 3 ázsiai ember falatozott érkezésünkkor. Kiderült, hogy a foglalásunkat véletlenül másnapra írták be, ezért nem számítottak ránk. Mindíg mondtam, hogy minden az emberen múlik. Aki éppen valamiért "nincs ott" az hibázik és ez bizony előbb-utóbb visszaüt. Már rövid távon is.

Kárpótlásul minden aperitifre a ház vendégei voltunk, megszokott pincérünk profi volt és kedves, bár haragját kollégája iránt nem palástolta.

A finom pezsgők után egy-egy "Gambas piripiri", azaz fokhagymás-csilis olivaolajban sütött királyrák érkezett a megszkott világszínvonalon, ilyen kevesen tudnak. Minden tökéletes, a rák omlós, mint a vaj, a kemencében pirított kalácsszerű kenyér fantasztikus, az ízesítés fenséges. Budapest egyik legjobb előétele. Ezért már érdemes ide eljönni.

De itt abba is kellett volna hagyni!!!

2 bélszínt rendeltünk, egyet csak paradicsommal, a másikat kis csipős tagliatellével. A húsok szó szerint ehetetlenek voltak. Elvágni sem lehetett őket, megrágni pedíg lehetetlenség volt. Képzeljenek el egy száraz, rágós, gumiszerű, ízetlen 5 cm vastag egérpadot. Na ilyen volt. Azonnal szóltunk a pincérnek, aki sajnálkozva elvitte. Becsületére legyen mondva, nem számlázta le és felajánlott valami mást az étlapról, de már nem kértük.

Harmadik asztaltársunk egy egyszerű olaszos tésztaételt rendelt, ami olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Pincérünk mindent megtett, felbontotta a csak üveggel kapható extra vörösborát, hogy ihassunk pohárral is, rajta nem múlt, hogy keserű szájízzel távoztunk.

Tévedni emberi dolog, de egy szakács nem tévedhet.

Egyszer sem.

Kiszolgálás 9/10

Étel          3/10

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1orultnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr11866194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tribunus 2011.01.08. 11:20:05

Szép napot!!:)Csak most leltem rá erre a a blogra és természetesen emlékszem az esetre/hála az égnek ilyen nagyon ritkán fordul elő nálunk/,még egyszer szeretném tudatni,hogy nagyon sajnálom és borzalmasan szégyelem magam az elrontott ebéd miatt:((!Szerencsére azóta már a társaság minden tagjával együtt és külön külön is újra találkoztunk itt az étteremben és remélem sikerült valamelyest visszaszereznünk az Önök megtisztelő bizalmát?!Maradok tisztelettel,nagyon sikeres és boldog új évet kivánva:Robi
süti beállítások módosítása